Биологија почетнаЗашто је биологија божанствена ?
 
 Биологија је природна наука. У току школовања се појављују још неке занимљиве природне науке, али само се биологија бави баш живим бићима. Људи, што значи сви ми, смо део природе. То значи да када човек упознаје природу, упознаје себе и сопствене потребе.

 Биологија је мултидисциплинарна наука. Мултидисциплинарност је реч која значи да се биологија састоји из више наука. Њих називамо научним дисциплинама. Ботаника је наука о биљкама, зоологија о животињама, микробиологија о живом свету који се не види голим оком, а антропологија наука о човеку. Постоје још многе научне дисциплине у оквиру биологије. Све то говори колико је биологија разноврсна. То значи да ће увек постојати макар неки део или делови биологије који ће некоме бити занимљиви.

 Биологија је примењена наука. Људски живот се више не може замислити без достигнућа из биологије. Многа сазнања су довела до тога да се препознају узрочници многих болести, али и да се нађу лекови за њих. Зато је некада људски век трајао јако кратко, јер људи нису знали од чега умиру. Данас, људи могу да доживе дубоку старост захваљујући сазнањима из ове области. Дакле, биологија је утицала на развој медицине, али и фармакологије која се бави израдом лекова. Упоредо са тим, развијала се и ветерина, која лечи животиње. Индустријске гране, као што су пољопривреда и шумарство се такође развијају захваљујући биологији и зато је побољшан квалитет људског живота. Екологија и заштита животне средине су науке које спашавају свет од сваког облика загађивања које је, нажалост, све присутније у савременом друштву, па и оне побољшавају квалитет нашег живота, чувају наше здравље, али и нашу околину и живи свет око нас.

 Овај четврти разлог је остављен вама, да након што завршите учење биологије или ако сте већ то урадили, након одгледане емисије као што је „Опстанак“, излистане енциклопедије, прочитаног чланка у научно-популарном часопису сами закључите због чега је биологија божанствена и потребна наука. :D